Neerveen Open 2016

Dit jaar stond voor de eerste keer het Neerveen Open op de planning. Een nieuw open toernooi dat gezamenlijk door TC Helenaveen en TV Neerkant werd georganiseerd. Dit initiatief werd door de leden van beide verenigingen breed gedragen, getuige de vele vrijwilligers die wilden helpen aan de organisatie van het toernooi, in welke vorm dan ook.

Na maanden van vergaderingen en voorbereidingen was het zo ver. Op 19 november ging het eerste Neerveen Open van start. Als welkom cadeau kregen alle deelnemers een échte Neerveen-chocoladeletter uit handen van de organisatie. We konden rekenen op de deelname van een groot aantal spelers uit de hele regio. Van heinde en verre kwamen de tennissers naar Neerkant en Helenaveen om dit unieke toernooi mee te maken. De grote deelname heeft al onze verwachtingen overtroffen. Liefst 236 spelers van 27 verschillende verenigingen wisten de weg naar de Peeldorpen te vinden. Vooral TV De Meijvink uit Heusden verdient een eervolle vermelding, die met 61 deelnames hofleverancier van het toernooi was.

In de eerste dagen van het toernooi hadden we soms nog te maken met onstuimig weer, maar naarmate de week vorderde scheen letterlijk en figuurlijk de zon boven TC Helenaveen en TV Neerkant. Er werd volop getennist op de banen van beide verenigingen, terwijl in de kantines de drankjes en droogjes niet waren aan te slepen. Zowel de spelers als de organisatie genoten volop van deze zeer succesvol verlopen eerste editie van het Neerveen Open.

Op zondag 27 november was de apotheose van deze geweldige tennisweek. Op beide parken werd gestreden om de felbegeerde podiumplaatsen. Het Neerveen Open winnend afsluiten is tenslotte maar voor enkele toppers weggelegd. Tegen het einde van de middag verzamelden een groot aantal spelers en supporters zich op het tennispark van TV Neerkant, waar de laatste finales en aansluitend de prijsuitreiking plaatsvonden. Iedereen was het roerend met elkaar eens: het Neerveen Open is hoe dan ook voor herhaling vatbaar. Een vervolg gaat er dan ook zeker komen in 2017. Namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor de deelname en graag tot volgend jaar. Het bleef overigens nog lang onrustig in de kantine van TV Neerkant…