Nieuwe Leden

Leuk dat je interesse hebt in lid worden bij TV Neerkant! Via deze brief willen wij je informeren over de algemene zaken bij een lidmaatschap bij onze vereniging.  

 

Aanmelden

Je kan via het inschrijfformulier dat op de website van TV Neerkant staat aanmelden. Dit stuur je vervolgens naar info@tvneerkant.nl .

 

Er zal gevraagd worden naar de volgende informatie:

 • Naam, adres, mail, en telefoonnummer
 • Pasfoto voor een pasje van de tennisbond (KNLTB)
 • Keuze lidmaatschap, zie volgende alinea
 • Rekeningnummer voor automatische incasso contributie
 • Eventueel verzoek voor een sleutel van de kantine (zie paviljoen)

 

Lidmaatschap

De prijs voor een standaard lidmaatschap is € 180, met korting € 120 (zie werkzaamheden). Dit lidmaatschap loopt van januari tot en met december. Indien je in de loop van het jaar lid wordt van de vereniging, wordt er per niet getenniste maand 10 euro in mindering gebracht.

 

Daarnaast is er nog een mogelijkheid om een gedeelte van een jaar lid te zijn:

 • Zomerlid: juni-juli-augustus: € 40
 • Winterlid: november tm maart: € 60

 

Tennisles

Als nieuw lid krijg je, indien de mogelijkheid er is, van de tennisclub 5 gratis tennislessen. Dit telt voor diegene die nog niet eerder getennist hebben. Onze tennisleraar verzorgt deze lessen op dinsdagavond. Deze tennislessen worden ingepland door Mieke Lagarde en tennisleraar (jeugd wordt eerst ingedeeld).

 

Na deze 5 lessen kun je kiezen om nog meerdere lessen te volgen of te stoppen met lessen. Tennisles kosten zijn ruim € 40 per uur. Je volgt met minimaal 4 andere personen les. Je kunt zelf zoeken naar mensen die ook op tennissen willen of je geeft het aan bij het bestuur (als je bv met 2 personen bent krijg je 2,5 les gratis).

 

Baanreservering

Sinds een aantal jaren werken we met baanreservering. Als je met een groepje op een vast tijdstip wilt tennissen kun je dit aangeven bij het bestuur. Nieuwe leden kunnen, indien zij geen groepje hebben, zich melden bij het bestuur via info@tvneerkant.nl. Als nieuw lid kun je op de site kijken welk tijdstip nog vrij is. Natuurlijk kun je ook zonder baanreservering naar de tennisbaan komen en kijken of de banen vrij zijn.

  

Nieuwe baanreservering

Twee x per jaar wordt er naar de baanreservering gekeken en kun je opnieuw aangeven welke dag en tijdstip je wenst te spelen (vanaf 19.00 uur hebben senioren voorrang op junioren).

 

Vervallen baanreserveringen

 • Indien er toernooien zijn, zoals clubkampioenschappen of open toernooi vervalt de baanreservering
 • Competitiewedstrijden gaan ook vóór baanreservering (is alleen op vrijdagavond en zondagen, max 10 wedstrijden per jaar)

 

Werkzaamheden

Leden die zich inzetten voor de club, op wat voor manier ook, krijgen korting op hun lidmaatschap (van € 180 naar € 120). Nieuwe leden hoeven het eerste jaar zich nog niet actief in te zetten voor de vereniging, maar ontvangen wel nog de korting op hun lidmaatschap.

 

Na het eerste jaar

Na het eerste jaar wordt er van je verwacht om een bijdrage te leveren. Hierbij maakt het niet uit of je bardienst draait, meehelpt met plantenactie, baanonderhoud, commissielid bent of wat dan ook. Juist doordat iedereen zich inzet kunnen we als vereniging goed functioneren en is de contributie sinds we op het nieuwe park spelen nog niet verhoogd hoeven te worden.

 

Als lid word je ingedeeld voor kantinedienst tijdens toernooien (max 2-3 x per jaar) en word je medewerking gevraagd voor de perkplantenactie. Deze worden ingedeeld door Peggy Creemers. Aan het begin van het seizoen wordt er een lijst verzonden met opgave, zodat je verhinderingen kunt doorgeven en kunt aangeven waarbij je wil helpen. Onderling ruilen wanneer je toch niet kunt, wordt van je verwacht, zo komt niemand voor verrassingen te staan.

 

TIP: Ga van tevoren even na wat je taken zijn en hoe alles werkt. Het bestuur kan je helpen bij wie je voor de betreffende zaken moet zijn.

 

Paviljoen

Ons paviljoen is beveiligd met een alarm. Indien je een sleutel wenst kun je dit aangeven bij het bestuur, borg € 15. Je kunt kiezen uit een sleutel voor toegang toilet en kleedruimtes of ook voor kantine. Bij toegang tot toilet en kleedruimtes kun je ook bij de AED, die in de hal hangt. Altijd goed sluiten, controleer de deur of hij op slot is en het alarm erop.

 

Als je als laatste het paviljoen verlaat zorg je dat de grote toegangspoort en het poortje voor fietsers dicht is.

 

Tennisbanen en verlichting

 • Als je klaar bent met tennissen wordt er altijd geveegd
 • De lampen van de velden zijn zowel binnen als buiten aan en uit te zetten. LET OP: Als de lampen uitgezet worden kunnen ze pas weer aan na 20 min.
 • Als er ‘s avonds getennist wordt met licht en er zijn max. maar 2 banen bezet, speel je op veld 2 of 3 i.v.m. besparing energie
 • Parkeer je auto niet voor het hek als je komt tennissen. Zo wordt de ingang geblokkeerd. We hopen niet dat het nodig is, maar stel dat een ambulance nodig is, moet deze gemakkelijk het terrein op kunnen rijden

 

 • Peggy Creemers is het aanspreekbeurt voor nieuwe leden. Als nieuw lid zal zij je het een en ander uitleggen omtrent gang van zaken, kantine enz. Zij zal hiervoor contact met je opnemen.

 

Mochten er nog vragen zijn, kun je terecht bij info@tvneerkant.nl. We wensen je veel tennisplezier!