Openingsweekend April 2011

“Openingsweekend tennisvereniging Neerkant voor jong en oud”

De in 1980 opgerichte tennisvereniging uit Neerkant viert aanstaand weekend de opening van haar nieuwe tennispark. Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april a.s. staan er diverse activiteiten en festiviteiten gepland. Deze activiteiten zijn bedoeld voor “jong en oud” en alle dagen staan in het teken van het actief of passief beleven van de tennissport.  Alle inwoners van Neerkant, maar ook belangstellenden uit omliggende dorpen, worden uitgenodigd om een kijkje in de tenniskeuken van T.V. Neerkant te komen kijken.

Op vrijdag 1 april kan de basisschooljeugd van groep 4 t/m 8, onder begeleiding van professionals, spelenderwijs kennis maken met de tennissport.  ’s Avonds vindt de officiële opening plaats en van 19.00 tot 21.00 uur is er een receptie om de vereniging te feliciteren met hun succesvolle verplaatsing. Op zaterdag 2 april zijn er tussen 13.00 en 19.00 uur diverse tennisactiviteiten voor zowel  jong als oud. Zo staat er een groot luchtkussen in de vorm van een tennisveld (de Sports Jumper), waarop iedereen zich kan en mag uitleven. Daarnaast is er een echte tennis-clinic en wordt er van 17.30 tot 18.30 uur een demonstratietraining gegeven door een professionele tennisleraar aan regionale tennistalenten. Zaterdagavond kunnen de eigen leden van T.V. Neerkant genieten van een grandioze feestavond. Op zondag 3 april wordt het feestweekend voor de eigen leden afgesloten met de finale-wedstrijden van de clubkampioenschappen mix-dubbel en een aansluitende brunch.   Daarnaast is het de gehele zondag “Open Dag” op het nieuwe tennispark van T.V. Neerkant . Je kunt en je mag alles bekijken; van de nieuwe all-weather-tennisbanen tot de volledige inrichting van het nieuwe clubgebouw. Alvorens het openingsweekend feestelijk wordt afgesloten, vindt de apotheose van dit weekend plaats. Tussen 14.30 en 16.00 uur spelen een tweetal  Top-100-spelers uit de Nederlandse KNLTB-ranking een fantastische demonstratiewedstrijd. Voor iedereen is dit een ideaal moment om  te komen genieten van een staaltje toptennis in Neerkant !!!!

Waarom een nieuw tennispark in Neerkant? Na de privatisering in de midden jaren negentig van de vorige eeuw, werden door het toenmalige bestuur van de Neerkantse tennisvereniging de eerste ideeën geopperd om een derde tennisbaan te gaan aanleggen. De gravelbanen en het clubgebouw aan de Schansweg in Neerkant begonnen al tegen hun levensduur aan te lopen en een uitbreiding op deze locatie bleek niet mogelijk. De wens om uit te breiden met een derde tennisbaan werd ingegeven door het ledenbestand in die jaren en de daarmee gepaard gaande beperkingen die de vereniging ondervond bij toernooien en competities.

Toch heeft het nog tot 2010 moeten duren alvorens een schop de grond in kon op een voormalig voetbalveld op sportpark De Moostdijk in Neerkant.  Het vinden van een geschikt terrein en de daarmee gepaard gaande grondaankopen werden een paar keer op het laatste moment afgeblazen.   Ook hebben lange procedures bij gemeente en provincie vertragend gewerkt  op de verplaatsing van de Neerkantse tennisvelden. Maar vasthoudendheid en vastberadenheid heeft uiteindelijk geleid tot een prachtig eindresultaat: een nieuw tennispark aan de Buizerdweg 26 in Neerkant. Dit tennispark omvat drie gloednieuwe Redcourt-tennisbanen en een prachtig en functioneel clubgebouw.              Het clubhuis is grotendeels tot stand gekomen door de zelfwerkzaamheid die talloze verenigings- vrijwilligers aan de dag hebben gelegd.  Het resultaat mag dan ook gezien worden; het nieuwe tennispark op de hoek Buizerdweg / Heitrak wordt momenteel gezien als het visiteplaatje voor Neerkant. Een bijkomend voordeel is het feit dat alle buitensporten (voetbal, korfbal en tennis)zijn samengebracht op één sportpark.

De tennissport kan nu weer voor tientallen jaren vooruit in Neerkant en het aanstaande openings-weekend markeert een nieuw begin. Na afloop van dit weekend wordt er weer een stukje historie aan de Neerkantse tennisgeschiedenis toegevoegd en kijkt T.V. Neerkant met vertrouwen uit naar de toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *